Spirális, ellenáramú hővisszanyerős gépi szellőztetés
Egy igazi ellenáramú hővisszanyerős gépi szellőztetés - Egészségére!!!

Keresés a honlaponLényeges különbség van egy ellenáramú hővisszanyerős hőcserélő, és egy hagyományos keresztáramú hőcserélő hatásfokában.

Egy keresztáramú hőcserélőben úgy történik a két légtömeg keveredése, mintha egy térben összekevernénk, vagyis a két hőmérséklet átlagát kapjuk. Ezért nem tud 50%-os hatásfoknál jobb eredmény lenni. Pedig ezt állítják...

Találmányom a légnemű anyagok esetében is megvalósíthatóvá teszi az ellenáramú hőcserélők gyártását, ahol a két közeg nem egyszerre, hanem egy hosszabb "úton", jelen esetben 10-12 méteren fokozatosan tudja egymásnak átadni a hőenergiát. Ezzel az elvvel lehet a maximális hatásfokot elérni, akár 95 %-os hatásfokot. A folyadékoknál csak ilyen ellenáramú hőcserélőket használnak, mert ott a magas fajhő miatt nem kell óriási hőcserélőket készíteni. Az én hőcserélőm sem véletlenül ilyen hatalmas. A levegő hőszigetelő anyag. 500-szor rosszabb az a képessége (fajhő), hogy betárolja a hőfelvevő, hőtároló képességét. Ezért keringetnek a radiátorokban vizet és nem levegőt:) Azért kellett 16,150-szer jobb hőátadó anyagot használnom, és 10-szer nagyobb térfogatú hőcserélőt, mint a keresztáramúak, és ekkor már tényleg csak 2 fok lesz a különbség a helységbe visszakerülő friss levegőnél.

Ilyen egyszerűen történik a hőcserélés egy hagyományos keresztáramú hőcserélőben.

Ma már nem engedhető meg, hogy ilyen rossz hatásfokú rendszerek üzemeltessünk.

Ugorjunk az ajánlatkérő űrlapra!

Érdeklődni:

Beró Szilárd - BudaBau Kft.

tel:+3630-7050-181

2049 Diósd, Vadrózsa u. 12.

adószám: 10821628-2-41

Email: szilard.bero@gmail.com
60W villamosenergia befektetésével akár 2000 W hőenergiát is megtakaríthat gépi szellőztetéssel