Spirális, ellenáramú hővisszanyerős gépi szellőztetés
Egy igazi ellenáramú hővisszanyerős gépi szellőztetés - Egészségére!!!

Keresés a honlaponMegvalósult Bero'S air hővisszanyerős gépi szellőztető rendszereinkről készült fényképek:

A képen két motoros váltószelepet is látni, amivel a beszívott friss, téli, fagyos levegőt tudjuk előmelegíteni, valamit az életvitelszerű tartózkodás alapján megosztott helységekbe szeparáltan, a mindenkori igényeknek megfelelően tudjuk a kezelt, előmelegített levegőt bejuttatni. Így a hőcserélő hatásfoka javul, és a beruházási költség is csökkenthető (nem kell olyan nagy teljesítményű hővisszanyerős hőcserélő, ventilátor, csőhálózat, stb.) és a lakás szellőztetéséből származó veszteség visszamelegítésre szánt energiája is lecsökken a felére.

A képen osztók is láthatók. Ezek felnyithatóak, hogy rendszeresen tisztogatható legyen a csőhálózat is. A padlásra összesen 30 cm polisztirol hőszigetelés került, így a csövek hővédelméről külön nem kellett gondoskodni.


A háztartási helyiség mennyezetére szerelt osztókból ágazik szét a lakás helyiségeibe a hővisszanyerős gépi szellőztető rendszer csőhálózata. A gipszkarton álmennyezet alatt kényelmesen elfért. A hővisszanyerős hőcserélő, a ventilátorok, a szűrők, a különböző motoros váltószelepek, talajkollektor fűtő kaloriferje a padlásra került fel.


A vasalathoz rögzítjük a monolit födémen átvezetett csöveinket.

 

A földszinti monolit vasbeton födém párazáró fóliája felett építettük ki a gépi szellőztetés osztóit, és csőhálózatát. A gépészeti berendezések: a hővisszanyerős ellenáramú hőcserélő, az EC ventilátorok, a G4-es légszűrők, a motoros váltószelepek, a csőhálózati klíma, a folyadékos talajkollektor előfűtő kaloriferje a földszinti háztartási helyiségbe kerül. Az osztóból kijövő csövekben átáramló levegő mennyisége kézi pillangó szelepekkel beszabályozható a beüzemeléskor.

 


Ugorjunk az ajánlatkérő űrlapra!

Érdeklődni:

Beró Szilárd - BudaBau Kft.

tel:+3630-7050-181

2049 Diósd, Vadrózsa u. 12.

adószám: 10821628-2-41

Email: szilard.bero@gmail.com
60W villamosenergia befektetésével akár 2000 W hőenergiát is megtakaríthat gépi szellőztetéssel