Spirális, ellenáramú hővisszanyerős gépi szellőztetés
Egy igazi ellenáramú hővisszanyerős gépi szellőztetés - Egészségére!!!

Keresés a honlaponGépi szellőztetés lényege:

Téli időszakban a helységekből egy csőhálózat, valamint egy ventilátor segítségével összegyűjtjük az elhasznált levegőt egy központi helyen, ahol az ellenáramú, hővisszanyerős, alumíniumlemezes hőcserélőm segítségével visszanyerjük a kidobandó levegőtől a hőenergiát. A hőcserélőben a lehűléskor, a párakicsapódáskor fellépő kondenzációból származó rejtett (látens) hő is átadódik. A szabadból egy másik ventilátorral beszívott friss levegőt ezzel felmelegítjük. Ezt követően egy másik csőhálózaton bejuttatjuk a helyiségekbe ezt a friss levegőt, az elszívott levegőhöz közeli hőmérséklettel. Természetesen nyáron a lakásban lévő lehűtött levegővel hűthetjük is a beszívott melegebb friss levegőt (levegős-folyadékos talajkollektor, légcsatornába építhető klíma) vagy egy automata váltószeleppel (bypass) közvetlenül hidegebb levegőt juttathatunk be a hőcserélő megkerülésével.

Megfontolandó! Amíg egy keresztáramú hőcserélőben 30 cm hosszon halad a levegő, addig az én ellenáramú hőcserélőmben 12 métert. Egyáltalán nem mindegy, hogy míg egy keresztáramú hőcserélőben kevesebb, mint 0,5 sec alatt átrohan a levegő, addig nálam a nagy keresztmetszet miatt is több, mint 5 sec a tartózkodási idő. Amíg az én hőcserélőm 0,1 mm vastag golyónyomott alumínium lemezből készül, addig a piacon kapható keresztáramú hőcserélők papírból, műanyagból készülnek. Én azt hittem ezeket hőszigetesésre használják, nem hővezetésre. Mekkora nyomásveszteség van egy ilyen szűk keresztmetszetű keresztáramú  hőcserélőben? Figyelje meg az én hőcserélőmben az áramlási viszonyokat. A folyamatos spirális mozgás miatt enyhe turbulencia alakul ki a külső íven, ezáltal folyamatosan cserélődik a hőátadó lemeznél a légtömeg, amit a golyónyomott kialakítás is elősegít. Nem csak a felületet növeli, hanem elősegíti a légtömeg elkeveredését.

Vízépítő mérnök vagyok, és nekem senki nem mondta, hogy a levegő fajhője 500-szor kisebb. Ezért álltam neki kifejleszteni egy ellenáramú hőcserélőt. Ha az egyetemen azt tanultam volna, hogy van a keresztáramú meg a forgódobos, akkor biztos el is hittem volna, de ez lett belőle:

Ugorjunk az ajánlatkérő űrlapra!

Érdeklődni:

Beró Szilárd - BudaBau Kft. - Bero'S air

tel:+3630-7050-181

2049 Diósd, Vadrózsa u. 12.

adószám: 10821628-2-41

Email: szilard.bero@gmail.comHa kérdése van küldjön Emailt, vagy telefonáljon:

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:60W villamosenergia befektetésével akár 2000 W hőenergiát is megtakaríthat gépi szellőztetéssel