Spirális, ellenáramú hővisszanyerős gépi szellőztetés
Egy igazi ellenáramú hővisszanyerős gépi szellőztetés - Egészségére!!!

Keresés a honlaponHa mindent összeadunk egy kb. 110 m2-es családi ház esetében:

Beró-féle ellenáramú hővisszanyerős hőcserélő alumínium stukkólemezes burkolattal 4 cm-es polisztirol hőszigeteléssel + 4 digitális hőmérővel a csonkokba: 230,000 Ft

2 db K160-EC ventilátor: 2*63,000 = 126,000 Ft, de lehet hagyományos ventilátort is betenni, a felénél kevesebbért, csak az üzemeltetésnél az lesz a drágább, és hangosabb és majdnem kétszer annyit fogyasztanak!!! Én még eddig csak EC ventilátorral telepítettem.

2 szűrő: 28,000 Ft
osztódobozok: 2*12,500 = 25,000 Ft
csövek, idomok, pillangószelepek, be és elvezető szerelvények: 160,000 Ft
Összesen: 569,000 Ft

A telepítésre kb. 2-3 napot kell számolni egy gyakorlott légtechnikai szerelőpárral. A be és elszívó elemek összeszabályozása, a finomhagolás, a betanítás, tesztüzem még egy napot vesz igénybe. Kb. 180,000-200,000 Ft az élőmunka, de ezt mind megtakaríthatja, ha érez magában az önerős megvalósításhoz önbizalmat.

Előzetes időpont egyeztetést követően egy személyes konzultáción, ahol megtekinthet egy működő hővisszanyerős gépi szellőztető rendszert, elmondok minden lehetőséget, ami a gépi szellőztetés kapcsán felmerülhet. Az elképzelései alapján együtt átbeszéljük, és egy alaprajzon megrajzolom a csőhálózat nyomvonalait, a szükséges csőátmérőkkel, és a helységekbe bejuttatandó, és elszívandó légmennyiségekkel.

-elmondom, megmutatom azt az 50,000 Ft-os saját fejlesztésű eszközt, amivel további 85%-kal tudja a szellőztetett lakás utánfűtés költségeit csökkenteni.

-hogy milyen előfűtés lenne praktikus a fagyos levegő beszívása esetén (talajkollektorok, kút, stb.),

Saját házamban is tavaly tél óta levegő/levegő központi beltéri egységtől helyiségenként kicsatornázott hőszivattyú működik. A 9 kW-os készülék (vigyázat a gyártók a +24 fokos külső hömérséklet esetén kinyerhető maximális teljesítményt adják meg a hirdtetéseikben!!!), ami a -15-20 fokos hidegben garantáltam kb. 5 kW-ot tud leadni (mértem légáramot, hőmérsékleteket, számoltam és tényleg le tudta adni 2016/17 telén) 550,000 Ft 5 év garanciával. 4,2-es COP-je van és igényelhető rá a 22 Ft/kWó "H" tarifás villamosenergia. A szolgáltató ingyen hozza, csak a mérőhelyet kell kialakítani. A gázfűtéssel azonos üzemeltetési költség realizálható egy ilyen légfűtésnél. A csőhálózat kiépítése 100-125-ös Sonoflex csövekkel, osztókkal, pillangószelepekkel a beszabályzáshoz és légrácsokkal kb. 200,000 Ft.
Munkadíja: klímászerelők hőszivattyú kül és beltéri telepítése segédanyagokkal: 100,000 Ft légtechnikai szerelés: 100,000 Ft

Ha ezeket a költségeket összeadjuk egy levegős fűtés 950,000 Ft


Egy gázos fűtés, ahol már a radiátoros fűtést el lehet felejteni, mert a kondenzációs kazán 45 fokos hőmérséklete mire a radiátorhoz ér 40 fokra hűl és ehhez már nagy felületek kellenek. Csak fal, vagy mennyezetfűtés jöhet szóba. Egy ilyen rendszer kiépítése a légfűtés többszöröse.

Energetikai számításokkal kell meghatározni az építmények hőszükségletét. A 2018 január 1-től életbe lépő hőtechnikai előírások alapján (U=0,22 W/m2K) egy átlagos családi ház téli hőntartásához 4-5 kWh hőenergiára van szükség.
Egy levegő/levegő hőszivattyú (nevezhetjük split klímának is, (ami azt jelenti, hogy kültéri és beltéri egységből álló hőszivattyú) nem csak fűteni, hanem hűteni is tud hasonló teljesítménnyel, mint fűteni. A mai központi légcsatornázható split klímakészülékek a fűtésre vannak optimalizálva, de tökéletesen ellátják a hűtési feladatot is. Tudnak ezen kívül a rajtuk átáramló levegőt szárítani is, ami téli időszakban pár óra alatt leszárítja a fregolin a ruhákat.
Én nem bántam meg, hogy a 10 évi gázfűtés (radiátoros/padló), majd a 3 éves felső szintre légcsatornázott kandalló ventilátorral segített fűtést megújítottam hőszivattyú alapú légfűtésre. Nem kell hadakozni a fát szállítókkal, hogy mérjük a tüzifát, nem kell fát behordani, hamuzni... Ha kedvünk van hozzá, azért néha be lehet gyújtani, mert annak is meg van a fillingje.

Mindezekről tudunk beszélgetni egy kb. 2 órás konzultáción és az Ön elképzelései alapján megrajzoljuk az alaprajzára a csövek nyomvonalát, átmérőjét és a helységenkénti ajánlott légszállításokat. Több költségoptimalizáló szabályzót fogok ismertetni ezeken felül. Készítek záros határidőre egy 60-80 tételes költségvetést, amire akár szerződni is tudunk és számítógéppel megrajzolom a végleges javaslatomat a hővisszanyerős szellőztetéshez, plusz kap egy technológiai folyamatábrát, hogy működne a  Bero'S®air rendszer. Mindezért 12,000 Ft-ot kérek.

Aki egy picit is járatos a csőhálózatok kiépítésében, vagy volt LEGO-ja, az már ez alapján meg tudja csinálni önerősen  a saját hővisszanyerős rendszerét. A beszabályozás légmennyiség mérő eszközt igényel, és ebben szívesen közreműködök, néhány praktikumot még megmutatok.

Aki részletesen szeretne megismerkedni a rendszerrel, több segítségre van szüksége, hogy eldöntse hogy beépíti, beépítteti a rendszert, annak kb. 25,000 Ft-ért számítógépes nyomvonaltervet készítek, és kb. 18 oldalas Műszaki leírást adok hozzá, ami minden részletre kitérően személyre szabottan van összeállítva. A Tartalom jegyzékét itt tekintheti meg.

 

Ha nagyobb a lakás, akkor 2 hőcserélőt tervezünk be párhuzamosan (400,000 Ft/2db), de ezek a csúcstechnológiájú EC ventilátorok akár még 3 hőcserélőt is képesek üzemeltetni. A hőcserélő egy passzív eszköz. Egyszer kell megvenni, és rendszerbe állítani. Minél nagyobbak a felületek, annál jobb lesz a hővisszanyerés. A hőcserélőmbe egyedileg méretezetten kerül kb. 20-25 m2 0,1 mm-es alumínium lemezt építek be, és kb. 3 mp-ig tartózkodik benne a levegő.
A hőmérők úgy is megmutatják, milyen a tényleges hővisszanyerés...

Az árak tájékoztató jellegűek és nettóban értendők!

Ugorjunk az ajánlatkérő űrlapra!

Érdeklődni:

Beró Szilárd - BudaBau Kft.

tel:+3630-7050-181

2049 Diósd, Vadrózsa u. 12.

adószám: 10821628-2-41

Email: szilard.bero@gmail.com


Új réteg...
Új réteg...

Ha kérdése van küldjön Emailt, vagy telefonáljon:

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:60W villamosenergia befektetésével akár 2000 W hőenergiát is megtakaríthat gépi szellőztetéssel